WORK AND PURPOSE

Mijn korte films gaan over mensen en hun verhalen. Verhalen over leiderschap, motivatie, ondernemen, compassie, idealen en een diepere 'purpose'.

In het verleden maakte ik als filmmaker talloze tv programma's rondom kunst, cultuur en spiritualiteit voor publieke omroepen. Deed de regie van verschillende lange documentaires in Cambodja, Zuid-Afrika. Maakte films over kunstenaars en regisseerde drama programma's. 

Korte Films

Een film over transformatie met Rob Boogaard die o.a. als CEO van Interface EMEA leiding gaf. Prachtig om te horen dat alles duurzaam kan. 

In een diep ontroerend portret vertelt David Katz, founder van Plastic Bank, over zijn moedige weg als leider en ondernemer. 

Het gesprek met Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer (CCO) van Tony's Chocolonely. 'Wij zijn vastbesloten om chocolade te veranderen.'

Over jonge wetenschappers en hun verlangen naar maatschappelijke impact. Een gesprek tussen Daphne Truijens en Sander Tideman.

Korte Films

Een inspirerend gesprek met Tjeerd Jegen, CEO van HEMA die vanuit een nieuwe strategie het bedrijf leidt naar een duurzame en purpose-driven organisatie waar hij met hart en ziel bij betrokken is. 

Marius Smit, founder van Plastic Whale vertelt over vallen en opstaan als ideëel ondernemer. Vandaag de dag heeft zijn bedrijf de wind in de zeilen, maar dat is niet altijd zo geweest. 

Voor de stichting Dementelcoach maakte ik portretten van mantelzorgers. Dit is de indringende film van Dorien Trommel die haar moeder verzorgde. 

Voor de stichting Even Anders maakte ik portretten van de bestuursleden en mijn vraag wat zij onder barmhartigheid verstaan. In deze film staat Neanske Tuinman, humanistisch geestelijk verzorger, centraal.

Podcast & Zoom

In de Podcast en Zoom gesprekken maak ik niet gebruik van de bekende vragenlijstjes. Er is geen vooropgezet plan, maar ik laat het gesprek zelf de weg laten vinden. 

Ik ben bezig een serie online ZOOM gesprekken op te zetten rondom Purpose Leadership - daarbij duik ik dieper de levens in van leiders in organisaties of eigen bedrijf. Ik wil weten waar ze wakker van liggen, wat hun stappen zijn, of ze naar de 'tweede berg' verlangen, wat het leven van hen vraagt. 

Ook een serie korte Podcasts over wat ons raakt. Een pas gelezen boek, een film, een toneelstuk. Wat creëert een verlangen, vraagt onze aandacht, wat schuurt tegen ons aan? Met elke week een nieuwe gast. 

Podcasts

Openhartig gesprek met Ralph Zebregs over het ontstaan van Purpose Day en waar het nu voor hem voor staat. 

Een gesprek over het boek 'The second Mountain' van David Brooks. Hoe beweegt het leven? Werk, status, ego versus zingeving, liefde en het levenspad. 

Een kort gesprek met Kees Klomp, voorvechter van de betekenis-economie over het belang van systeem-verandering.  

Een gesprek met de econoom en coach Shinta Oosterwaal over hoe leiders binnen het systeem van een bedrijf kunnen functioneren. 

Podcasts

Mireille is founder van i-did, een bedrijf dat met behulp van mensen met achterstand tot werk, afgedragen kleding  weer een nieuw leven geeft. Hoe is haar weg gegaan? Wat vraagt leiderschap van haar? 

Vanessa Umboh komt met haar stichting 'Stem zonder gezicht' op voor kinderen in armoede in Rotterdam.

Michael van Loenen is founder van YouBeDo en daarmee een echt sociale ondernemer. Daarmee kiest hij niet voor de makkelijke weg als ondernemer.

Bartel Geleijnse is co-founder van de Colour Kitchen en deelt in deze podcast een persoonlijk verhaal over zijn route als sociaal ondernemer en zijn kijk op onze maatschappij.