Ron van Es, founder


Schrijver, filmmaker, spreker, psychosyntheticus, coach, purpose-driven leadership.  

& Partner van
Purpose Day (The Works)  Hier wil ik samen met Ralph Zebregs ook onze persoonlijke verhalen, aarzelingen, ontdekkingen, en vondsten delen. It's all in the game. Purpose Day (The Works) is vooral samen aan de bal, het spel spelen, aan de slag.

Daarom organiseren we, delen we, publiceren we, vertellen we, ongezouten, eerlijk, to-the-point & cut the crab; het is tijd om 'anders verder' te gaan.

& Maker bij Achter De Maan Media. Samen met Raf Stevens werk ik samen met het maken van verschillende mediaproducties. 
Beeld, geluid en woorden.

Schrijven, spreken, filmen - het zijn de tools waarmee ik heb leren werken. In het theater, als regisseur bij televisie, als coach in verschillende omstandigheden in projecten en organisaties. Het liefst die steen in een vijver gooien, samen cirkelen om een gedachte, het stellen van een onmogelijke, toch mogelijke vraag. Stiltes laten vallen en maar zien wat er van komt. Kijken naar de lijnen vanuit het verleden, naar het nu, en vooral naar waarheen het leidt in een toekomst. 


Ik kijk altijd naar zin en samenhang van mensen in organisaties. Tussen al die verhalen door zie ik dat we allereerst met onze persoonlijke purpose de eerste stap naar verandering kunnen zetten. Betekenis willen geven begint dan ook van binnen uit, maar nooit zonder een heldere opdracht om dat neer te zetten in je organisatie. 

Dat kan in een groep, omdat daar de dynamiek zo belangrijk is en zoveel geeft, of in een persoonlijk gesprek omdat daar de pijn van het leiderschap beter zichtbaar wordt.

Het kan in het geven van een lezing aan de hand van mijn boeken of in een bestuurskamer waar er geen eenvoudige vragen zijn met betrekking tot de betekenis van het werk en het leven... de zoektocht naar antwoorden.

De organisaties van morgen, de bedrijven van de toekomst kennen straks alleen maar mensen die nagedacht hebben over hun persoonlijke betekenis. Kennen alleen maar leiders die ervaren hebben wat hun persoonlijke betrokkenheid betekent voor hun medewerkers. Kennen alleen maar managers en bestuurders die hun persoonlijke betekenis in daden weten uit te drukken.

Schrijven, vertellen, filmen. 

Schrijven, spreken, filmen - het zijn tools waarmee ik heb leren werken. In het theater, als regisseur bij televisie, als coach in zoveel omstandigheden in projecten en organisaties. Het liefst die steen in een vijver gooien, samen cirkelen om een gedachte, het stellen van een onmogelijk, toch mogelijke vraag. Stiltes laten vallen en maar zien wat er van komt. Kijken naar de lijnen vanuit het verleden, naar het nu en vooral waar het heen leidt in een toekomst. 

En dat in een groep omdat daar de dynamiek zo belangrijk is en zoveel geeft. Of in een persoonlijk gesprek omdat daar de pijn van het leiderschap makkelijker zichtbaar wordt.

In het geven van een lezing aan de hand van mijn boeken of in een bestuurskamer waar er geen eenvoudige vragen zijn. In het zoeken naar de betekenis van het werk en het leven. In het vinden van antwoorden.