Ron van Es, founder


Schrijver, filmmaker, spreker, psychosyntheticus, coach, purpose-driven leadership.  

Partner van Purpose Day

Schrijven, spreken, filmen - het zijn de tools waarmee ik heb leren werken. In het theater, als regisseur bij televisie, als coach in verschillende omstandigheden in projecten en organisaties. Het liefst die steen in een vijver gooien, samen cirkelen om een gedachte, het stellen van een onmogelijke, toch mogelijke vraag. Stiltes laten vallen en maar zien wat er van komt. Kijken naar de lijnen vanuit het verleden, naar het nu, en vooral naar waarheen het leidt in een toekomst. 


Ik kijk altijd naar zin en samenhang van mensen in organisaties. Tussen al die verhalen door zie ik dat we allereerst met onze persoonlijke purpose de eerste stap naar verandering kunnen zetten. Betekenis willen geven begint dan ook van binnen uit, maar nooit zonder een heldere opdracht om dat neer te zetten in je organisatie. 

Dat kan in een groep, omdat daar de dynamiek zo belangrijk is en zoveel geeft, of in een persoonlijk gesprek omdat daar de pijn van het leiderschap beter zichtbaar wordt.

Het kan in het geven van een lezing aan de hand van mijn boeken of in een bestuurskamer waar er geen eenvoudige vragen zijn met betrekking tot de betekenis van het werk en het leven... de zoektocht naar antwoorden.

De organisaties van morgen, de bedrijven van de toekomst kennen straks alleen maar mensen die nagedacht hebben over hun persoonlijke betekenis. Kennen alleen maar leiders die ervaren hebben wat hun persoonlijke betrokkenheid betekent voor hun medewerkers. Kennen alleen maar managers en bestuurders die hun persoonlijke betekenis in daden weten uit te drukken.

En met de hulp van...

Dorien Trommel

Co-trainer Young Purpose Leaders.

De 6 dagen in het programma Young Purpose Leaders 2020 deel je, inspireer je, ontwikkel je en werk je aan je eigen plannen en dat van anderen. Wat wil je, hoe wil je, waarom wil je? Zodat jouw verdere stappen in werk en leven geankerd zijn. Een stevige basis hebben. 

Stephan Ummelen

Co-founder Church of Change en betrokken bij Purpose Leadership Community.

De betekenisvolle plaats voor de loyale teamleider, het afdelingshoofd dat niet te beroerd is door te pakken, de voorman/vrouw van de groep, de waterdrager, de steunpilaar van bedrijven en organisaties. Want dat idee van purpose, dat is een werkwoord!

Sander Ummelen

Co-founder Church of Change en betrokken bij Purpose Leadership Community.

De betekenisvolle plaats voor de loyale teamleider, het afdelingshoofd dat niet te beroerd is door te pakken, de voorman/vrouw van de groep, de waterdrager, de steunpilaar van bedrijven en organisaties. Want dat idee van purpose, dat is een werkwoord! 

Stefan de Graaff

Betrokken bij alle korte films die we tot nu toe gemaakt hebben van purpose leaders als cameraman en editor.

Ook de korte films over en met mensen uit de wereld van zorg over het thema barmhartigheid hebben we samen met Stefan gemaakt.

Schrijven, vertellen, filmen. 

Schrijven, spreken, filmen - het zijn tools waarmee ik heb leren werken. In het theater, als regisseur bij televisie, als coach in zoveel omstandigheden in projecten en organisaties. Het liefst die steen in een vijver gooien, samen cirkelen om een gedachte, het stellen van een onmogelijk, toch mogelijke vraag. Stiltes laten vallen en maar zien wat er van komt. Kijken naar de lijnen vanuit het verleden, naar het nu en vooral waar het heen leidt in een toekomst. 

En dat in een groep omdat daar de dynamiek zo belangrijk is en zoveel geeft. Of in een persoonlijk gesprek omdat daar de pijn van het leiderschap makkelijker zichtbaar wordt.

In het geven van een lezing aan de hand van mijn boeken of in een bestuurskamer waar er geen eenvoudige vragen zijn. In het zoeken naar de betekenis van het werk en het leven. In het vinden van antwoorden.

Inspirerende video's

Stephen Colbert and Anderson Cooper's beautiful conversation about grief. This conversation was so raw and tender - truly a wonderful display of human interaction.

In his book, "The Second Mountain: The Quest for a Moral Life," New York Times columnist David Brooks explores the current American cultural moment, in which he argues we have become self-centered and cognitive at the expense of joy and community.

Denzel Washington, internationally renowned actor and director, speeched at the University of Pennsylvania. He is one of the nation's preeminent performing artists.