De Volgende Stap

Nu is het tijd om de volgende stap te maken. Als mens, als team, als bedrijf. Want er is geen andere tijd dan nu, met dat verschil dat het er nu wel om gaat spannen.

'Het lot sleurt ons naar datgene waar we niet recht op af willen gaan’ - Carl Jung 

Naar aanleiding van het boek 'De volgende stap' hebben we een flexibel programma gecreëerd waar we de diepte in gaan samen. 


Voor iedereen die toe is aan een volgende stap.


De Volgende Stap is een vervolg op eerdere Purpose Leader trajecten. Het is een flexibel programma dat uit twee dagen bestaat en één (of soms twee) nacht(en).

Het programma is passend voor elke groep waarmee we werken, soms is dat een team binnen een organisatie, soms is dat een groep directieleden of bestuurders. 

Wat is dan de volgende stap?


De volgende stap in je werk, in je carrière, in je ondernemerschap, in je gezin. De volgende stap in je samenwerking, in je partnerschap, in je project. De volgende stap in je leven, in de liefde.

De volgende stap om dat wat je lief is weer stevig in handen te krijgen, op de rails, om het avontuur weer te zien en aan te gaan.

De volgende stap in je organisatie, in je bedrijf. Omdat transitie altijd bij jezelf begint.

 

 

● Welke leidende principes heb je nodig om van betekenis te zijn? ● Welke waarden onderken je zelf om betekenisvol in je bedrijf te kunnen werken? ● Welke stappen zijn voor jou onvermijdelijk om je bedrijf of organisatie aan te laten sluiten bij een samenleving die vraagt om wezenlijke verandering? 

Locatie

Voor het programma van de 'De Volgende Stap' zoeken we steeds een gepaste locatie in Nederland of België. Afhankelijk van de deelnemers.

Soms is dat een geschikte locatie als het gaat om ook even uit de waan van de dag te stappen. Of soms gaan we verder weg als het gaat om bedrijf of organisatie die in echte 'transitie-pijn' verkeerd. Samen op pad dus, voor een volgende stap. 

De begeleiders

Verhalensmid, coach & podcast producer

Raf Stevens Hij werkt ook als coach voor professionals en ondernemende mensen die vanuit hun kern leven, en hun denken, voelen en handelen meer op één lijn willen krijgen.  


Raf is ook auteur van 3 storytelling boeken.

Mentor, spreker, schrijver & maker

Ron van Es Hij heeft al een heel verleden achter de rug als programmamaker, televisie - en filmregisseur, coach en mentor. Hij is ook dichter.

Hij is mentor, schrijver, spreker & maker bij School for Purpose Leadership. Chief Impact Officer bij Optimist Media en Partner bij Generous Mountain.

In elk programma van 'De Volgende Stap' gebruiken we een aantal elementen die ons verder helpen, zoals:  ● Werken met je eigen verbeelding  ● Het gaan staan in je eigen lichaam  ● Je plaats leren innemen in het leven  ● Zicht krijgen op je eigen verleden, heden en toekomst  ● Leren van de 'flow' en je diepere bron  ● Heldere keuzes maken  ● Begrip krijgen van je volgende stap

Een podcastopname

Een vast onderdeel van het programma, en dat ook helpt het programma echt uniek te maken, is een podcast opname van ieder deelnemer. Samen vormen deze gesprekken een authentieke serie die iedereen nog lang zal helpen om 'de volgende stap' te blijven maken.

Als podcastmakers weten we uiteraard veel over het maken van podcasts. 

Luister naar een paar voorbeelden van een persoonlijke podcast

Evelyne DeBeukelaer

Menno Stom

Hans Hoegaerts

Mirjam Groenendijk

Het boek 

Voor het boek ‘De volgende stap, een nieuwe weg in je leiderschap’ sprak Ron van Es met 13 verschillende mensen uit het bedrijfsleven en organisaties.


"Als leider moet je te allen tijde bij jezelf beginnen. Je bent de bron van alle dingen; die bron moet zuiver zijn anders krijg je modder. Je moet weten waar je eigen pijn zit. Je kelder in durven gaan, dat maakt dat je altijd alert kunt blijven op dingen die om je heen en met jezelf kunnen gebeuren."

Het is duidelijk: deze tijd vraagt om bezield leiderschap. Om een volgende stap. De moed om te gaan.

Bij het programma ontvang je ook het boek.

De 10 vragen uit het boek 'De Volgende Stap' zijn ook belangrijk in het programma: 

1. Wanneer is er bij jou een omslag in je denken gekomen waardoor het idee van betekenis geven in je werk en leven belangrijk voor je werd? 2. Wat is je persoonlijke motief (geweest) om het anders te willen gaan doen? 3. Waar liggen de obstakels bij jezelf en je omgeving om je authentieke zelf te kunnen laten zien? 4. Heeft je leiderschap invloed gehad? 5. Waar heb je twijfel over als het gaat om betekenisvol bezig te kunnen zijn? 6. Wat of wie heeft jou beïnvloed waardoor je een andere stap durfde te maken binnen je carrière? 7. Gaat het je lukken? 8. Welke veranderingen zijn er nu nodig waar jij aan (mee) wilt werken? 9. Waar ben je kwetsbaar geweest door jezelf te laten zien? 10. Ben je een voorbeeld (geweest)? 

 

Deelnemers van vorige Purpose Leadership trajecten:

Mooi hoe je jouw purpose leeft en zo onze purpose paden — op jouw eigenzinnige en beeldende manier — hebt verlicht. Het klopt! Peter Creemers

Wat heb je ons mooi en wijs gegidst Ron! Agnes van der Sluijs

‘Met het traject van purpose leadership komen verhalen bij mensen en mensen bij verhalen. Zo ontmoet je jezelf en de ander echt. En kom je verbinding met wat je echt wilt. Je weet het al, nu ga je het ook voelen.’ Rolf Koops

De verhalen, de motivaties, verdiepende opdrachten, een lach en een traan, maken het een meer dan bijzondere ervaring die ik niet had willen missen! En het mooie is dat deze reis niet eindigt, we zijn pas ‘net’ begonnen! Susanne Zwaan

De ontmoetingen kwamen voor mij op een moment waarop ik het even niet meer wist. Hoe wilde ik verder met mijn werk? De tocht in deze bijzondere tijd heeft me moed gegeven om stil te staan, om weer vanuit mijn eigen kracht en intuïtie mijn pad te bewandelen. Anne Griet Brader

Je onderneemt je eigen reis en doet dat samen met anderen. Een individuele reis in groepsverband, zeg maar. Hans Olthoff

Ik heb me zelden zo op mijn plaats en gedragen gevoeld door mensen die ik amper ken(de). Ingrid Zijlmans

Dank je wel, het was heel waardevol om deze reis onder jouw bezielende leiding mee te maken. Een aanrader voor iedereen die betekenis en zichzelf verder wil ontwikkelen. Erik Friedeberg