Zonder Lef Geen Betekenis

Een podcast serie waarin we ondernemers aan het woord laten die échte verandering willen. Zowel met hun product als met de manier waarop zij hun product maken en in de markt zetten.

In serie 2 (mei/juni 2023 online) spreken we met Guido van Staveren, Ann Maes, Dennis Karpes, Sharida Noormohamed en Wouter Staal. 

Want één ding is zeker: een purpose gedreven bedrijf is een bedrijf dat zich richt op een respectvolle toekomst voor alles en iedereen. 

BarmHart

De serie die ik start met goede vriend John van den Hout en waar ik nu eens niet in de rol van regisseur gekropen ben - onverbeterlijk soms - maar door hem gevraagd ben als ‘acteur’. Of wel: kom met je eigen verhalen over hoe barmhartigheid in jouw eigen leven heeft gewerkt, of niet gewerkt. Waar heb jij het gemist, wat durfde je niet toe te laten, waar wees je het af, waar is het zo nodig als je om je heen kijkt? Dan, vertelde John, kom ik ook met mijn eigen verhalen. Luister naar onze intro.

'Jullie gesprek daarover zet mij aan tot nadenken over de woorden, de inhoud. Het roept herinneringen op bij jullie en bij mij als luisteraar.'

'Het thema wekt mijn nieuwsgierigheid en ik ontdek door jullie verhalen de betekenis dat het woord barmhartigheid kan hebben. Interessant.'
 

De Betekenis Makers

Binnenkort start de nieuwe serie ‘De Betekenis Makers’, een serie die ik samen maak met vriend en founder van YouBeDo Michael van Loenen. 

Even Op Adem Komen

Twee keer in de week komen Raf Stevens en Ron van Es bij je langs met een hele korte mijmering met ‘Even Op Adem Komen’. Even niets, want je moet al zoveel. Even een kort bericht, een gedachte, een flard audio met een kleine boodschap.

De TussenRuimte

In de podcastserie van De TussenRuimte sprak ik met 12 mensen die allemaal een bepaalde kijk hebben op deze tussenruimte, de plek waar we nu zijn.

In de afleveringen komen Désirée Bierlaagh, Wouter van Noort, Werner Schouten, Nienke Meijer, Kees Klomp, Nienke Meijer, Ron Bormans, Mark Woerde, Ninotchka de Windt, Jaap Fris, Hapé Smeele en Anneloes Smitsman aan het woord.

Gekeken wordt vanuit onderwerpen als wetenschap, ecologie, onderwijs, maatschappij, gezondheidszorg, economie, arbeid en ondernemerschap.  

Ik stel hen daarbij slechts twee vragen: wat moeten we loslaten en wat kunnen we ons verbeelden? Die twee vragen zijn noodzakelijk om beter te zien waar we niet meer naartoe kunnen of willen, en ook belangrijk om ons een samenleving te verbeelden waar we dan wel willen zijn. 

 

Het Innerlijk Behang

Een serie podcasts van 8 afleveringen waar je samen met de makers een schilderij, foto of tekening induikt. Verhalen, gedichten, muziek, interviews, alles komt voorbij.

Thomas Moran, Mark Rothko, James Ensor,  Giovanni Bragolin, Shaun Tan, Frank Bowling, Stephan Vanfleteren en Grayson Perry.  

Via de link kom je bij alle 8 afleveringen. Een genot om te luisteren op een rustig moment. 

 

De 7 Vragen

Hoe ervaar jij stilte? Wat vertelt compassie jou? Wat laat je na voor je achterkleinkinderen? Welke sporen die jij hebt afgelegd laten jouw verhaal zien? Welke momenten gaven jou je intense blijdschap (terug)? Welk vraagteken zal er misschien bij jouw verhaal gezet worden aan het eind? Waar wil je opnieuw geboren worden?

In de 7 afleveringen sprak ik met Mark Woerde, Babette vd Wijst, Menno Stom, Mirjam Groenendijk, Bard Papegaaij, Nienke van Straten en Jelle van Baardewijk. 

De makers (kijk ook op Achter de Maan)

Ontmoetingen
Deep Dive gesprekken
Podcasts

We sturen je op ontdekkingsreizen naar je eigen oorsprong. We bieden sleutels - echt waar - en dichte deuren. We creëren weer uitzichten en laten je diep ademhalen. We leggen het vast en laten jullie daarna gaan. Om nooit meer hetzelfde te gaan doen. Om nooit meer dezelfde te zijn. 

Raf Stevens is een coach vol met verhalen en neemt je daarin (letterlijk) ook mee op reis. Zijn wegen leiden langs zijpaden, kampvuren, microfoons en twee luisterende oren.

Ron van Es heeft al een heel verleden achter de rug als programmamaker, regisseur, coach en mentor. Schrijver, spreker, dichter, filmer.