Film & Podcast

Mijn korte films gaan over mensen en hun verhalen. Verhalen over leiderschap, motivatie, ondernemen, compassie, idealen en een diepere 'purpose'. De podcasts die ik maak nemen luisteraars mee in de persoonlijke verhalen van leiders van organisaties. 

In het verleden maakte ik als filmmaker talloze tv programma's rondom kunst, cultuur en spiritualiteit voor publieke omroepen. Deed de regie van verschillende lange documentaires in Cambodja, Zuid-Afrika. Maakte films over kunstenaars en regisseerde drama programma's. 

Korte Films

Een film over transformatie met Rob Boogaard die o.a. als CEO van Interface EMEA leiding gaf. 

In een diep ontroerend portret vertelt David Katz, founder van Plastic Bank, over zijn moedige weg als leider en ondernemer. 

Als mantelzorger laat Dorien ons meeleven in haar verhaal als kind van haar ouders, maar vooral als een diep invoelend mens.

Over jonge wetenschappers en hun verlangen naar maatschappelijke impact. Een gesprek tussen Daphne Truijens en Sander Tideman.

Korte Films

Een gesprek met Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer (CCO) van Tony's Chocolonely.

Ron van Es spreekt in de serie 'What the P*rpose?' met Desiree Bierlaagh - adviseur van CC Zorg.

Het verhaal van Florentin Ngabitsinze. Over  young professionals die binnenkort aan de slag gaan. Wat zijn hun ambities en idealen?

Ron van Es in gesprek met Fatos Ipek-Demir over de zorg voor haar vader die aan dementie lijdt. 

Korte Films

In haar rol als humanist en geestelijk verzorger vertelt Neanske Tuinman over haar werk. De relatie met de anderen is daarbij cruciaal.

Marius Smit, founder van Plastic Whale vertelt over vallen en opstaan als ideĆ«el ondernemer. Vandaag de dag heeft zijn bedrijf de wind in de zeilen, maar dat is niet altijd zo geweest. 

Een integer gesprek tussen Ron van Es en Mireille Geijsen, founder van i-did. Over zoeken en vinden. Over sociaal ondernemer-schap. Over handelen en zijn als mens in deze maatschappij. 

Anneke Tan is boeddhiste en godsdienst- wetenschapper. In deze korte film spreekt zij over het thema 'barmhartigheid'. 

Podcasts

In de podcasts die ik maak staat het gesprek altijd centraal. Geen vragenlijstjes, geen vooropgezet plan, maar het gesprek zelf de weg laten vinden. 

Podcasts

Mireille is founder van i-did, een bedrijf dat met behulp van mensen met achterstand tot werk, afgedragen kleding  weer een nieuw leven geeft. Hoe is haar weg gegaan? Wat vraagt leiderschap van haar? 

Vanessa Umboh komt met haar stichting 'Stem zonder gezicht' op voor kinderen in armoede in Rotterdam.

Michael van Loenen is founder van YouBeDo en daarmee een echt sociale ondernemer. Daarmee kiest hij niet voor de makkelijke weg als ondernemer.

Bartel Geleijnse is co-founder van de Colour Kitchen en deelt in deze podcast een persoonlijk verhaal over zijn route als sociaal ondernemer en zijn kijk op onze maatschappij.

Podcasts

Openhartig gesprek met Ralph Zebregs over het ontstaan van Purpose Day en waar het nu voor hem voor staat. 

Een gesprek over het boek 'The second Mountain' van David Brooks. Hoe beweegt het leven? Werk, status, ego versus zingeving, liefde en het levenspad. 

Een kort gesprek met Kees Klomp, voorvechter van de betekenis-economie over het belang van systeem-verandering.  

Een gesprek met de econoom en coach Shinta Oosterwaal over hoe leiders binnen het systeem van een bedrijf kunnen functioneren.