Leiding geven is vandaag meer dan ooit nodig. De mensen die nu opstaan en hun heldere visie volgen staan in het volle licht. Dit boek gaat over die mensen, de leiders. Dit boek gaat ook over jou, want leiders zitten niet alleen hoog in torens of achter bestuurstafels – ieder mens is een leider over zijn eigen leven. Aan de hand van 10 vragen interviewde Ron van Es allerlei leiders uit bedrijven en organisaties en beschreef bovenal uitvoerige antwoorden op 10 vragen die hij hen stelde in even zoveel hoofdstukken.

1. Wanneer is er bij jou een omslag in je denken gekomen waardoor het idee van betekenis geven in je werk en leven belangrijk voor je werd?
2. Wat is je persoonlijke motief (geweest) om het anders te willen gaan doen?
3. Waar liggen de obstakels bij jezelf en je omgeving om je authentieke leiderschap te kunnen laten zien? 4. Heeft je leiderschap invloed gehad?
5. Waar heb je twijfel over als het gaat om betekenisvol bezig te kunnen zijn?
6. Wat of wie heeft jou beïnvloed waardoor je een andere stap durfde te maken binnen je carrière?
7. Gaat het je lukken?
8. Welke veranderingen zijn er nu nodig onder jouw leiderschap in de wereld?
9. Waar ben je kwetsbaar geweest door jezelf te laten zien als leider?
10. Ben je een voorbeeld (geweest)?

In dit boek geen overkoepelend plan hoe het allemaal (wel) moet, of een model met de zoveelste stappen die je moet zetten, maar verhalen, veel verhalen en inspiratievolle richtingen om je eigen leiderschap te bekijken, uit te dagen en in de waagschaal te leggen. 

'Het is een persoonsontwikkeling. Naarmate je ouder wordt en je meer rijpt ga je dingen anders zien. De dingen die ik nu doe, doe ik omdat ik er echt van overtuigd ben geraakt, intrinsiek, dat het echt niet meer anders kan, dat het zelfs moet.' - Jan-Joost Bosman, CEO Koninklijke Auping

De algemene insteek voor de interviews waren drie gedachten die ik heb als het gaat om leiderschap vandaag de dag. • Welke leidende principes heb je nodig om van betekenis te zijn? • Welke waarden onderken je zelf om betekenisvol je bedrijf te leiden? • Welke stappen zijn voor jou onvermijdelijk om je bedrijf of organisatie aan te laten sluiten bij een samenleving die vraagt om wezenlijke verandering?

Kernwoorden die uit al die gesprekken kwamen geef ik alvast aan je mee: Moed. Durf. Inzicht. Weten en geweten. Opstaan. Begrijpen. Hart. 

In het boek worden ook 10 archetypen van leiders beschreven zoals Mozes, David, Gaia, Amaterasu, Walewein, Paulus, Het Meisje Zonder Handen, Koning Arthur, de Barmhartige Samaritaan en Persephone. Archetypen ontstaan door geërfd gedrag en aangeleerd gedrag. Geërfd gedrag is het doorgegeven DNA plus karakterologische schetsen van ouders en grootouders (en soms nog verder terug). Niet voor niets spreekt een tekst in het Oude Testament over het doorwerken van bepaalde gebeurtenissen tot in het derde en vierde geslacht. Je krijgt dus van alles mee met je geboorte. Het is niet het lege vel papier waar de filosoof John Locke ooit over sprak. Er staat al heel wat ingekerfd in je blaadje en daar heb je mee te leven. Hieronder een paar afbeeldingen uit het boek: Gaia, Mozes, De Barmhartige Samaritaan. 

De interviews


In mijn gesprekken sprak ik uitvoerig met: Suzan Massier, Suzan is Business Manager Innovation Rabobank. Jan-Joost Bosman, is CEO van Koninklijke Auping. Willem Brandt, VP Home Care Europe Unilever. Odette van Zijdveld, is CEO van Aliter Networks. Michel Driessen, CEO Verstegen Spices & Sauces. Simone Groenendijk, Directeur Trees for All. Joost Holleman, Partner bij Prime Ventures. Martin Schuurman, founder van MKB brandstof en  bezig met nieuwe initiatieven voor een houdbare samenleving met een eerlijke economie. Niels Meijssen, Co-Founder & CEO Moonback. Nathaly Boelhouwer, is directeur Region South West Strukton Worksphere. Piet Hein Horstmeier, managing director AGRO merchants group en member of the board of advisors bij BVB Logistics. Willem van Rijn, is ondernemer/eigenaar bij Het Goed. Het Goed is een kringloopwinkel keten van meer dan 30 vestigingen in Nederland. Jochanan Eynikel, is business filosoof bij Etion in België. 

Het waren zeer mooie, intieme, inspirerende en open gesprekken over hun leiderschap. 

De gedichten

In het boek ook 10 gedichten, die los van elkaar lezen kunnen worden, maar wel een verbinding hebben. Dat was ook de reden ze apart uit te geven in een bundel. In de bundel 10 foto-illustraties en aparte vragen over de gedichten. 

Ron van Es is psychosyntheticus en founder van School for Purpose Leadership. Eerder schreef hij Ertoe doen, de cirkel van betekenisvol leven, was hij co-auteur van Het is tijd en Claim it! en gaf ook de gedichtenbundels Zie naar jou om en De volgende stap, de gedichten uit. Bovendien was hij eindredacteur van het boek Anders verder, 24 schrijvers over een wereld na corona.