De Andere Vakantie

Met De Andere Vakantie van School for Purpose Leadership willen we aandacht besteden aan wat wij de cirkel van betekenisvol leven noemen. Wat weet je (en wat niet)? Waar ga je voor staan (en waar twijfel je nog)? Wat is er nodig om je route te bepalen in leven en werk? Waar wil je van betekenis zijn? En waarom eigenlijk?

Gaan we door waar we gebleven waren, of is er nu een wake-up call?

De Andere Vakantie is dus vooral die week van nu eens tijd nemen om uit te vinden hoe jij de draad oppakt. Het ijzer smeedt. Er werk van gaat maken. 

Wat, hoe, waarom...

Met De Andere Vakantie besteden we aandacht aan wat ik de cirkel van betekenisvol leven noem. Reflectie, verbeelden, je weg zoeken en vinden, samen delen met de anderen, maar ook spelen en je stem vinden.  We werken 5 ochtenden. 2 middagen is er ook een programma, de andere 3 middagen ga je zelf aan de slag met een persoonlijke opdracht.

In De Andere Vakantie veel aandacht voor jouw persoonlijke vragen, juist, want jij weet dat het vervolg van jouw reis in werk en leven altijd verankerd is met wie jij bent en wilt zijn. Dat betekent dat de hele week niet zomaar vastligt, maar meandert op de dynamiek van jou en de groep. 

Ron van Es is psychosyntheticus en  founder van School for Purpose Leadership. Daarbinnen organiseert hij o.a. het traject Purpose Leaders. Hij is ook auteur van verschillende boeken en heeft een achtergrond als filmmaker bij de publieke omroep waar hij programma’s maakte over cultuur, samenleving en zingeving. 

En elke week van De Andere Vakantie mag ik met een andere partner samenwerken. Dat is een feest voor mij, want het zijn stuk voor stuk hele inspirerende mensen. Die hun vak verstaan en elke week een hele speciale invulling geven aan het programma. 

Programma:

Elke ochtend beginnen we om 09.30 met goede koffie en inchecken. Daarna gaan we als groep de diepte in. We eindigen met een heerlijk (vega)lunch en je gaat in de middag zelf aan de slag. Behalve de dinsdag en de vrijdagmiddag. Dan is er een speciaal programma (zoveel mogelijk buiten).

Maandagochtend. Inchecken. Waar sta je nu, waar wil je heen? Naast het verlangen om ergens aan te komen ook de praktische vraag: hoe dan, wat houdt je nu tegen? Dinsdagochtend. Weten. Waar heb je weet van? Wat is nog verborgen? Waar ben je geraakt, hoe voel je de pijn van dat wat je wilt? Deze ochtend gaat over verlangen.

Dinsdagmiddag. Je gaat een labyrint maken en lopen met de vragen die je opdeed in de maandag - en dinsdagochtend sessies.

Woensdagochtend. Erkennen. Durf je te koop te lopen met je ideeën? Kun je in het licht gaan staan? Welke antwoorden kun je toelaten inmiddels en waar vat je de moed? 
Donderdagochtend. Kunde. Als er geen plan is, is er ook geen weg. Als er geen doel is, is er ook geen aankomst. Deze ochtend gaat over de voorbereiding, de actie, de plannen.

Vrijdagochtend. Je bent niet alleen op deze wereld, alles wat je onderneemt doe je voor een ander. Hoe kun je vanuit compassie leven? Waar ligt verbinding? Wat leren relaties jou?

Vrijdagmiddag. Je leert je eigen verhaal te vertellen. Hoe ga je hier weg en wat vertel je tegen anderen in je werk en je leven. Hoe leeft jouw verhaal?

De Andere Vakantie

Huissen

In de week van 27 - 31 juli werk ik samen met Arjan Broers. Arjan is theoloog, programmamaker en journalist. Arjan is ook één van de schrijvers van het boek ‘Anders Verder’.

De locatie voor deze week is het klooster in Huissen. Je krijgt de gelegenheid daar te overnachten terwijl je werkt; een mooie midweek om echt tijd te nemen dus.

De Andere Vakantie

Rotterdam

In de week van 3 - 7 augustus werk ik samen met Dorien Trommel. Dorien is coach en trainer. Een goed en liefdevol luisteraar en vooral iemand die effectief de juiste vragen weet te stellen. 


De locatie voor deze week is Rotterdam, waar we in het hart van het centrum kunnen werken in en net buiten het prachtige pand van LaatBloeien

Je werkt vijf ochtenden en 2 middagen met ons, maar slaapt en werkt verder thuis.

Den Haag

In de week van 10 - 14 augustus werk ik in samenwerking met Huub Brinkhof van Haagse Beek organisatieadvies in Den Haag. Huub’s kracht ligt in het observeren van mensen die samenkomen. Daarbij kijkt hij naar de bovenstroom en laat hen ook de onderstroom ervaren.

Je werkt vijf ochtenden en 2 middagen met ons, maar slaapt en werkt verder thuis. Er is echter ook de mogelijkheid met een fijne korting gebruik te maken van een hotel in Den Haag.

De locatie van Haagse Beek ligt op 50 meter van het Binnenhof, Lange voorhout, Denneweg, Noordeinde, Koninklijk park.

Hier slechts plaats voor 8 personen. 

De Andere Vakantie

Nij Beets

In de week van 17 - 21 augustus werk ik samen met Rien van der Zeijden in Nij Beets (Friesland). Rien is trainer, schrijver en ritueelbegeleider. Hij is o.a. docent op de Hanzehogeschool. Zijn tuin waar we deze week gebruik van maken, heeft een labyrint, een tuintheater en ruimte om tot bezinning te komen. ‘Soms moet je zelf zwijgen en de natuur laten spreken. Ze leert je veel over creatie.’ Je werkt vijf ochtenden en 2 middagen met ons, maar slaapt en werkt verder thuis.

Als je wel wilt overnachten kan dat heel goed bij onze vrienden van De Turfhoeke

Utrecht

In de week van 24 - 28 augustus werk ik o.a. een dagdeel met Stephan Ummelen, co-founder van Waardengedreven en Michael van Loenen, founder van YouBeDo


We werken deze week in hartje stad Utrecht bij Social Impact Factory (vlakbij CS Utrecht). 

Je werkt vijf ochtenden en 2 middagen met ons, maar slaapt en werkt verder thuis.


Check de voorwaarden en het privacy statement van School for Purpose Leadership

School for Purpose Leadership

Adres

Hofplein 19,
3032 AC Rotterdam

Nieuws

Volg ons ook op LinkedIn
Lees de blogs
Abonneer je op de nieuwsbrief