De volgende stap

Leiding geven is vandaag meer dan ooit nodig. De mensen die nu opstaan en hun heldere visie volgen staan in het volle licht. Dit boek gaat over die mensen, de leiders. Dit boek gaat ook over jou, want leiders zitten niet alleen hoog in torens of achter bestuurstafels -  ieder mens is een leider over zijn eigen leven. 


Aan de hand van 10 vragen interviewde Ron van Es  allerlei leiders uit bedrijven en organisaties en beschreef bovenal uitvoerige antwoorden op 10 vragen die hij hen stelde in even zoveel hoofdstukken. 


In dit boek geen overkoepelend plan hoe het allemaal (wel) moet, of een model met de zoveelste stappen die je moet zetten, maar verhalen, veel verhalen en inspiratievolle richtingen om je eigen leiderschap te bekijken, uit te dagen en in de waagschaal te leggen. 

 

Ertoe doen

De Cirkel van Betekenisvol Leven begint bij het weten, diep van binnen, het besef dat het leven waardevol genoeg is om er voluit alles uit te halen. Door het weten ook te erkennen, wordt het een eigen waarheid en krijgt het zichtbaarheid.

Met jouw kunde kan het de vorm krijgen die jezelf verkiest om je weg te vinden zodat je uiteindelijk vanuit compassie kunt leven. Betekenis geven, impactvol maken, daar gaat de cirkel over die nooit stopt. 

 

Zie naar jou om

In deze gedichtenbundel beschrijft Ron van Es de kwetsbaarheid van ons mensen. De zorg die we nodig hebben, de zorg die we geven. Het maakt ons zo bewust van ons eigen fragiele bestaan. 

Gaat het niet allemaal om elkaar zien? De ander zien. Jezelf zien. Zichtbaar maken en zichtbaar worden. Een wereld waar we in die waarneming de compassie kunnen ontdekken. Voor de ander. Voor jezelf.  

Een aantal gedichten als audioproductie

De Liefde is Als

Ik mis je

Alleen de stilte

Gemiddeld

Niet meer verkrijgbaar