De interactieve lezingen, workshops en tafelgesprekken

Naar aanleiding van o.a. mijn boeken geef ik lezingen over de betekenisvolle organisaties zoals de ethiek van purpose gedreven bedrijven en de 10 cultuurwaarden voor een authentieke purpose. In mijn workshops ga ik dieper in op de cirkel van betekenisvol leven en werken. En in de zogenaamde tafelgesprekken schuif ik graag aan bij management en teams om in kortere tijd te spreken over de belangrijke issues die nu spelen in deze tijd. 

De ethiek van ons werk


Elke organisatie zal zich juist in deze tijd afvragen wat de uitgangspunten (nog) zijn voor een betekenisvolle bijdrage. Wat zijn onze ethische overwegingen? Hoe dragen we zorg voor onze medewerkers? Hoe sluiten we aan bij de betekeniseconomie? In de interactieve lezing hierover zullen we vooral samen die vragen stellen en beantwoorden.

Deze lezing geef ik n.a.v. mijn boek 'Het is tijd' waarin ik het ethisch purpose model beschrijf. 

De cirkel van betekenisvol leven


Startpunt in deze  workshop van één dag zijn de eigen vragen over leven en werk. Juist die eigen vragen leveren een optimaal resultaat. Wat heeft de zoektocht tot nu toe niet opgeleverd en hoe kom je waar je graag wilt zijn? Wat is betekenisvol leven en werken voor je en hoe maak je dat bestendig? Wat is je rol, je plaats en het 'spel'? Waar haal je de moed vandaan om nu de stappen te zetten in je carrière?  


Bij de workshop hoort het boek 'Ertoe doen, de cirkel van betekenisvol leven'. De workshop kan ook intern worden gegeven bij organisaties.

De rol van compassie


Aan het thema 'compassie' hangt de zeer actuele vraag hoe we onze samenleving en ook organisatie willen inrichten. 'Aandacht is het nieuwe goud' is niet voor niets een vaak herhaalde slogan. Maar wat is compassie dan, de mede-menselijkheid, en hoe pas je dat toe?

In een zogenaamd tafelgesprek bespreek ik vele kanten van dit thema en kies ook de misschien ongebruikelijk vorm van poëzie als start. Juist een andere taal leidt naar een oprecht gesprek.

Bij dit tafelgesprek hoort de bundel 'Zie naar jou om'

Anders Verder - de wereld na corona

Als initiator en eindredacteur van het boek Anders Verder - dat in 2020 uitkwam - heb ik 23 schrijvers samen met mij gevraagd hun ideeën en vergezichten te beschrijven van een wereld na corona. In een lezing neem ik het publiek mee in de verhalen van dit nieuwe boek. 

Spel Speler Plaats

Ik gaf een webinar over het het idee 'Spel Speler Plaats' voor de organisatie Haagse Beek. Hier nog te zien.

Over dat zelfde fenomeen 'Spel Speler Plaats' spreek ik ook in deel 3 van de podcastserie 'Wat is de betekenis?' Hier te beluisteren.

In twee boeken en diverse artikelen heb ik dit idee beschreven en inmiddels ook een actieve workshop ontwikkeld.

Check de voorwaarden en het privacy statement van School for Purpose Leadership